cadett

FAQ

Frågor och svar?

cadett ELSA

cadett ab är ett svenskägt fristående företag specialiserat på CAD för elschema.

cadett ELSA är en CAD-programvara för elschemakonstruktion med omfattande automatik.  Programmet är 100 % flexibelt och konfigureringsbart.

cadett grundades 1979. 2024 firar vi 45-årsjubileum, vilket gör oss till ett av de äldsta företagen i branschen.

Den första versionen av cadett ELSA släpptes 1985.

cadett ELSA kan köpas i ett antal olika produktnivåer som passar för mer eller mindre avancerade behov.

 • cadett ELSA View
  ”Se men inte röra”. Inga ändringar är möjliga.
 • cadett ELSA LT
  Täcker basbehoven för de flesta.
 • cadett ELSA Professional
  Vår mest sålda produkt med full automatik och komplett förbindningshantering.
 • cadett ELSA Enterprise
  För större eller distribuerade organisationer och hantering av mycket stora projekt.
 

Alla produkterna är kompatibla med varandra. De enklare produkterna kan enkelt uppgraderas för mer funktionalitet.

 

Alla cadett ELSA-licenser är flytande, vilket betyder att det alltid går enkelt att flytta dem mellan datorer. Du kan själv välja mellan en mjukvarubaserad licensserver, då licenserna knyts till en specifik dator eller server, eller så kallade hårdvarulås (då licenserna knyts till en USB-sticka). 

Du kontaktar vårt supportteam via e-mail eller telefon. Vid behov kan vi hjälpa till direkt OnLine via web-möte. Dessutom finns en heltäckande och detaljerad dokumentation, med både övningsbok och referensmanual. Referensmanualen är tillgänglig OnLine, så att du alltid har tillgång till den mest aktuella informationen.

Nej, det är lätt att lära sig. Du går en grundkurs hos cadett för att snabbt lära dig grunderna. Sedan kan du själv studera vidare, antingen på egen hand eller med hjälp av våra fortsättningskurser. Dokumentationen är omfattande och heltäckande, så det finns goda möjligheter till självstudier.

cadett ELSA är extremt öppet och konfigureringsbart. Du kan själv, med eller utan hjälp från cadett, anpassa programmet efter egna behov.

Automationslösningar som för automatgenerering av dokumentation, och kopplingar mot andra programvaror som dokumenthanteringssystem, är exempel på vanliga anpassningar av cadett ELSA.

Kameleonten symboliserar flexibiliteten i cadett ELSA, att programmet kan anpassa sig efter dina behov.

Tack vare sin flexibilitet används cadett ELSA inom en mängd olika områden. Typiska användare är tillverkande industri, fordonsindustri, anläggningsägare som kraftverk, processindustri, reningsverk och eldistributörer, off-shore, samt dessutom underleverantörer som skåpbyggare och konsulter.

Boka en gratis demonstration av cadett ELSA genom att fylla i dina uppgifter här:

Inloggning

Om du saknar användarnamn och lösenord, eller om du har glömt ditt lösenord, gå in under ”Support” och välj ”Lösenordsbegäran”.