Lokalisering

cadett har sina rötter i Stockholms norra förorter. Grundandet skedde i Järfälla 1979. Ett kontor på Rosenlundsgatan på Södermalm i centrala Stockholm under 1984 utgjorde ett undantag. 1985 var företaget tillbaka i Järfälla, denna gång på Datavägen (!) i Jakobsberg. 1986 gick flyttlasset mot Kista – en trend de åren.

1985 grundades MG-Data GmbH i Mönchengladbach, Tyskland. 1995 flyttade företaget till Jülich. Senare gick MG-Data samman med cadett.

1991 hade vi tröttnat på ”Silicon Valley” och flyttade till Sollentuna på andra sidan motorvägen. Sollentuna är för övrigt grannkommun till Järfälla. Samtidigt öppnade vi en utvecklingsavdelning i Skellefteå. Senare flyttade det kontoret till Bureå, utanför staden. Efter några år med huvudkontoret i Upplands Väsby under mitten av nittiotalet flyttade vi tillbaks till Sollentuna där vi stannade i sex år.

Sommaren 2003 flyttade vi närmare Stockholms centrum till Lunda Företagsområde, mindre än 2 kilometer från den plats där företaget en gång grundades, i slutet på 1970-talet. Tre år senare var cirkeln sluten när vi flyttade tillbaks till Järfälla, till Veddesta Industriområde, bara några hundra meter från startpunkten!

cadett_Huvudkontor-500x274Där finns vi alltså idag, på Girovägen 13 i Veddesta Industriområde i Järfälla, vid E18 (vägen mellan Stockholm och Oslo) ca 20 km nordväst om Stockholms centrum.

År 2000 öppnade vi två nya kontor, ett i Malmö och ett i Vasa, Finland. År 2002 öppnade vi ett kontor i Falun.

TZJ-300x168År 2003 öppnade cadett kontor i Jülich, Tyskland. Jülich ligger mellan Düsseldorf och Aachen, i det tätbefolkade Ruhrområdet.

cadett GmbH och cadett ab är helägda dotterbolag till cadett Holding AB.